tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulukoristeet

Taas on tältäkin vuodelta joulu vietetty tai ainakin joulunpyhät, eikös joulu pääty vasta loppiaiseen ja toisten mielestä Nuutin päivään. 
Jouluksi on aina ihana kaivaa kaapin ylähyllyltä koristeet esiin ja suunnitella mihin minkäkin koristeen laittaisi. Tänä vuonna en ostanut juuri mitään uutta joulukoristetta, kun päätin tulla toimeen ihan vanhoilla. 
Ulkona ei oikein ole ollut jouluinen sää ennen kuin eilen aamuna ensimmäisen kerran ulos katsoessa näin ihanan valkoisen maiseman, mutta kait se joulupukki kuitenkin pääsi poroineen liikkeelle.




Ulkona autotallin seinää koristaa edesmenneen äitini tekemä kangastyö, johon laitoin vähän jouluvaloja tähtitaivaaksi. Kuvasta voisi ajatella työn olevan melkoisen pieni, mutta on kuitenkin parisen metriä leveä ja puolitoista metriä korkea.

PartyLiten somisteet oli tänäkin vuonna "pääroolissa" joulukoristeluissa, piti vaan mietiskellä että ei tule saman näköiset koritukset mitä oli edellisenä jouluna.





Piparkakkutalo on tämän vuoden hankinta PartyLiteltä










 Ihastuin tekemään paperitähtiä, joita kiinnitin toisiinsa. Yhden tähtirykelmän laitoin roikkumaan olohuoneen ikkunaan ja toisen eteisen katosta.







Virkkasin pitkin syksyä palloja, joista osan laitoin metallilyhdyn sisään ja sinne jouluvalot.









 Sisällekin seinälle laitoin yhden äidin tekemän kangastyön.







Joulukuusi tuotiin sisään aattoaamuna. Minullahan pitää tietysti olla aito kuusi, vaikka helpommalahan pääsisi kun hankkisi muovikuusen. Olen samaa mieltä kuin isänikin oli: "Niin kauan kun metässsä kasvaa puita niin tekokuusta ei tähän taloon tuu!" Minulla
on myös edelleen aidot kynttilätkin kuusessa ja niistä olen myös sitä mieltä, että sähkövaloihin en niitä vaihda niin kauan kuin aitoja kynttilöitä jostain löydän. Onneksi äiti on kerännyt kynttilöitä monta laatikollista kaappiinsa ja minäkin olen ollut samanlainen hamsteri.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti