keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulua

Täällä on ollut hiljaista pitkän aikaa! Käsillä olen kyllä tehnyt monen näköistä, mutta jostain syystä en ole hirveästi kuvannut tekemisiäni ja siitä syystä tännekään ei ole tullut  mitään laitettua.


Tänään sai avata joulukalenteristakin jo toisen luukun! Minullakin on joulukalenteri pitkästä pitkästä aikaa, taisi olla edellinen lapsena. Ennen sanomalehden välissä tuli aina kuvakalenteri, jonka luukun sai avata sai vuorotellen. (Meitähän on kolme siskosta). Seuraava joulukalenterimuisto on äidin tekemästä kankaisesta kalenterista, jossa oli joka päivälle oma tasku johon oli laitettu jotain pientä kivaa. Omilla tyttärilläni oli samainen kalenteri monta vuotta käytössä.

Nyt olen parina päivänä askarrellut joulua.


Kokeilin tehdä styrox-renkaaseen kranssin joulupalloista ja valmiista tekeleestäni lähetin tyttärilleni kuvan. Henriikka oli heti valmis sijoittamaan kranssin kotiinsa. Katariina myös tahtoi samanmoisen itselleen, mutta sopivien joulupallojen löytyminen ei ollutkaan sitten helppoa. Pallojahan löytyisi monen moisia, mutta värit ei niin houkuttelevia. Eilen etsiskelin kaupoista sopivia ja kun en löytänyt päätin ostaa paketin jossa oli myös mustia palloja. Mustat pallot tuunasin sprayliimalla ja hileellä.


Eipä nuo mustat pallot paljoa erotu tuolta muiden joukosta.


Omaan oveeni laitoin paljon hillitymmän kranssin, tämä on jopa hiukan liiankin hillitty.


Näin jossain netin syövereissä seikkailessani, kun joku teki kuvan kaltaisia tähtiä. Pitihän minunkin (tietysti) kokeilla niiden tekemistä, vaikka en tiedä mihin nämä laittaisin.
Tähdet on tehty langasta ja vesi-liimaseoksesta. Leikkasin ensin paperista tähden malliksi. Mallin laitoin styrox-levyn päälle, nuppineula sakaran päähän ja sakaran "koloon". Malli pois ja vesi-liimaseoksessa liotettua lankaa kiedoin nuppineulojen ympäri. Liiman kuivuttua nuppineulat pois ja liimalla kovetetut tähdet oli valmiina. Jos joku tästä ohjeesta jotain ymmärtää ja aikoo kokeilla, niin voin kertoa että on melkoisen sotkuista puuhaa.

Seuraavaksi päätin laittaa kesällä Sastamalan kesälomareissulla keräämiini käpyihin vähän "jouluista lunta". Askarteluhuoneeni salaisista laatikoista löysin jotain tököttiä, jonka olin ostanut joskus jostakin. Sivelin tököttiä käpyihin ja lumeltahan se ihan näytti.


Kävyt päätin asettaa tarjottimelle, jossa ennestään oli pappani tekemiä savivateja. Vateihin kynttilät ja keittiön pöytänikin sai jouluisen ilmeen.

2 kommenttia:

  1. Mä oon kans kattonut noita tähtiä! Sä teit sitten niitäkin. Ahkera äiti ollut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä myös testasin sydäntä ja siitäkin tuli ihan kiva mutta kokeilin niin hullun värisestä langasta ,että sitä ei viitsinyt edes kuvata.

      Poista